NeuroonOpen prichádza na Kickstarter už zajtra

Juraj Vasek | 2017-06-26 16:40:05

Inteliclinic je startup, ktorý už niekoľko rokov pôsobí v odbore elektroniky a zdravotníctva. Vývoj ich hlavného produktu začal už v roku 2013 a jedná sa o inteligentnú spaciu masku.

Názov prvej verzie tejto inteligentnej masky je Neuroon. V roku 2014 sa jej na crowdfundinkovej platforme KickStarter podarilo vyzbierať 430 tisíc amerických dolárov. Doteraz sa predalo viac než 10 000 kusov tejto spacej masky. Prvá verzia bola vybavená EEG a EOG senzormi, pulzným oximetrom, teplotnými senzormi a 3-osím akcelerometrom. Zozbierané dáta boli odosielané následne do smartfónu pre následnú analýzu. Okrem senzorov tam sú umiestnené aj LED svetlá, ktoré dokážu regulovať tvorbu spánkových hormónov simuláciou okolitého osvetlenia.

Nová pripravovaná verzia sa nazýva Neuroon Open. Jedná sa o výrazne vylepšenú verziu, ktorej celý kód a všetky algoritmy sú verejné (OpenSource). Tento krok má za úlohu pomôcť k lepšej prepojenosti s inteligentnou domácnosťou a gadgetmi iných výrobcov. Okrem toho k analýze dát bude dochádzať v reálnom čase, vďaka čomu je možné spaciu masku spojiť s inteligentným budíkom, ktorý bude vedieť presne odhadnúť správny čas pre zobudenie. Vývojári plánujú aj funkcie ktoré dopomôžu k meditácii a vedomému snívaniu. 

Zdroj fotografie: Neuroon Open

Verzia Neuron Open zavíta, rovnako ako jej predchodca pred 3 rokmi, na crowdfundinkový portál Kickstarter už v Utorok 27.6. o 19:00 nášho stredoeurópskeho času, kde sa bude snažiť získať našu priazeň a financie pre vývoj. Prví záujemcovia si odnesú svoj Neuroon Open podľa slov spoločnosti už za 99$, čo je v prepočte okolo 88 €. Pre viac informácií o kampani stačí sledovať Neuroon Open na Facebooku.


Sledujte nás na Facebooku